Projecten

Op het moment is Green Keys bezig met meerdere projecten binnen de universiteit. Daarnaast organiseren we ook graag activiteiten voor studenten en geÔnteresseerden! Houd de nieuwspagina in de gaten voor nieuwe activiteiten.

Energiebesparing

Wij hebben meerdere berichten ontvangen van studenten dat op sommige faculteiten de lichten/computers in de nacht vaak aanstaan. Dat gaan wij aanpakken! Eerst moeten we in kaart brengen waar het precies gebeurt, tevens gaan wij het ook bespreken met de universiteitsraad. Wij zijn van plan om stickers in de lokalen te gaan plakken, zodat de lichten niet meer onnodig blijven branden. Daarnaast zijn wij ook op zoek naar een oplossing voor de computers. Heb jij ideeŽn of wil jij ons helpen, wij zoeken man en vrouw kracht om alle faculteiten langs te gaan om daar na te gaan hoe het zit met de energiebesparing. Voel jij je geroepen? Stuur ons dan een mailtje met je naam, telefoonnummer en waarmee je zou willen helpen. Alvast heel erg bedankt!

Pennen Recyclen

Green Keys is op het moment bezig met pennen recyclen. Dit is een actie van Terrabyte. Kapotte pennen worden vaak zomaar weggegooid, terwijl de pen nog prima kan dienen als grondstof voor nieuwe pennen! Vandaar dat wij deze inzamelen, zodat ze vervolgens kunnen worden hergebruikt. Op Plexus staat een doos waar alle kapotte pennen worden verzameld.

Universiteit

Green Keys gaat regelmatig in gesprek met de universiteit over processen die duurzamer kunnen. Minstens eenmaal in de twee maanden spreken we af met de universiteit om deze processen aan te kaarten en om verbetermogelijkheden te bespreken.

Studenten

Leiden is een studentenstad met een hoop studentenverenigingen! Ook studie- en studentenverenigingen kunnen soms duurzamer. Green Keys helpt deze verenigingen graag om te kijken naar mogelijkheden voor verduurzaming. Benieuwd hoe wij helpen, of wil jij dat Green Keys gaat samenwerken met jouw vereniging? Stuur ons een mail! Onder contact vind je ons e-mail adres.

Duurzaamheidsprijs

Sinds 2012 wordt op de constitutieborrel van het College van Bestuur de duurzaamheidsprijs uitgereikt. Het eerste jaar ging deze prijs naar de toenmalige 'duurzaamheidscommissie', die later 'Green Keys Leiden' is geworden. In 2013 is deze prijs uitgereikt aan de Act Aware Committee, een commissie van Leiden University College, vanwege hun inzet voor een duurzamere universiteit. In 2014 gaan wij weer de duurzaamheidsprijs uitreiken.